Kod: 12948237
Uffe Ravnskov urodzil sie w 1934 roku w Kopenhadze. W 1961 ukonczyl studia medyczne na uniwersytecie kopenhaskim, a w roku 1973 otrzymal stopien doktora nauk medycznych na uniwersytecie w Lund w Szwecji (Wydzial Nefrologii i Chemi ... więcej
Wpisz swój adres e-mail, aby otrzymać od nas powiadomienie,
gdy książka będzie dostępna. Proste, prawda?
Uffe Ravnskov urodzil sie w 1934 roku w Kopenhadze. W 1961 ukonczyl studia medyczne na uniwersytecie kopenhaskim, a w roku 1973 otrzymal stopien doktora nauk medycznych na uniwersytecie w Lund w Szwecji (Wydzial Nefrologii i Chemii Klinicznej). Pracowal w szpitalach w Danii i Szwecji na oddzialach chirurgii, neurologii, pediatrii i rentgenologii. Jest autorem ponad 160 publikacji. Od poczatku lat 90. ubieglego wieku opublikowal ponad 40 artykulow krytykujacych powszechnie uznawany zwiazek pomiedzy cholesterolem a choroba wiencowa serca. Artykuly te ukazaly siew najwyzej cenionych publikacjach medycznych na calym swiecie. W swojej ksiazce dr Ravnskov obala wiele powszechnie uznawanych ow dotyczacych cholesterolu oraz jego wplywu na powstawanie choroby wiencowej serca i miazdzycy. Wskazuje na karygodne bledy, niedbalstwo, tendencyjnosc czy wrecz klamstwa, jakimi poslugiwano sie, aby osiagnac takie wyniki, jakich oczekiwano. Skandaliczne manipulacje danymi statystycznymi opisuje i wyjasnia w prosty i zrozumialy sposob. Dr Ravnskov bezlitosnie demaskuje polaczenia finansowe pomiedzy firmami farmaceutycznymi i autorami wielu badan klinicznych. Charakterystyczna cecha ksiazki jest to, ze autor nie opiera sie na domyslach, teoriach, czy swojej opinii, ale na konkretnych badaniach klinicznych, ktore z pieczolowitoscia cytuje. "Cholesterol Naukowe Klamstwo" jest napisany na tyle prostym jezykiem, aby byl zrozumialy dla przecietnego czytelnika, a jednoczesnie stanowi kompendium wiedzy, z ktorym kazdy lekarz powinien sie zapoznac. Ksiazka ta jest zmodyfikowanym i uaktualnionym wydaniem ksiazki "Cholesterolowe mity" (The Cholesterol Myths), ktora ukazala siew Szwecji w roku 1991.
Kategoria Książki po polsku Kucharstwo. Żywność. Gastronomia Diety
Od roku 2008 obsłużyliśmy wielu miłośników książek, ale dla nas każdy był tym wyjątkowym.
Copyright! ©2008-24 libristo.pl Wszelkie prawa zastrzeżonePrywatnieCookies
Dobre na wszystkich stronach
Koszyk ( pusty )