Kod: 12873959
W ciagu ostatnich kilku lat w technologii uprawy pieczarki zaszlo bardzo wiele zmian. Obecnie dominuje technologia uprawy pieczarki na podlozu fazy III, ktore czesto jest ladowane mechanicznie, w duzych obiektach liczacych co naj ... więcej
Wpisz swój adres e-mail, aby otrzymać od nas powiadomienie,
gdy książka będzie dostępna. Proste, prawda?
W ciagu ostatnich kilku lat w technologii uprawy pieczarki zaszlo bardzo wiele zmian. Obecnie dominuje technologia uprawy pieczarki na podlozu fazy III, ktore czesto jest ladowane mechanicznie, w duzych obiektach liczacych co najmniej kilkanascie hal uprawowych. Produkcja prowadzona jest przez caly rok. Sytuacja ta istotnie zmienila zagrozenie stratami powodowanymi przez choroby i szkodniki. Znacznie zmniejszyla sie liczba patogenow zagrazajacych uprawie pieczarki. Znaczenie gospodarcze ma tylko kilka chorob, bardzo zmalala takze liczba groznych szkodnikow. Jednak duza koncentracja produkcji i malejace zyski spowodowaly, ze straty sa znacznie dotkliwsze. Konieczna jest rowniez rezygnacja z pestycydow stosowanych zarowno na choroby, jak i szkodniki zgodnie z dazeniem do produkcji zdrowej zywnosci. Jednoczesnie pojawily sie nowe mozliwosci ograniczania strat przez prowadzenie dezynfekcji w okresie uprawy. Te wszystkie zmiany uwzglednia niniejsze opracowanie. Jego glownym przeslaniem jest zmiana podejscia do problemu, ktore polega na zaniechaniu zwalczania patogenow na rzecz zapobiegania ich rozwojowi w obiektach produkcyjnych i powodowanym przez nie stratom. Ze Wstepu
Kategoria Książki po polsku Technika. Informatyka. Przemysł. Rzemiosło. Rolnictwo Rolnictwo. Gospodarstwo rolne. Leśnictwo Uprawa roślin. Ogrodnictwo. Warzywnictwo. Sadownictwo
Od roku 2008 obsłużyliśmy wielu miłośników książek, ale dla nas każdy był tym wyjątkowym.
Copyright! ©2008-24 libristo.pl Wszelkie prawa zastrzeżonePrywatnieCookies
Dobre na wszystkich stronach
Koszyk ( pusty )