Kod: 12933950
W dobie zywnosci genetycznie modyfikowanej targi przezywaja prawdziwy renesans, bedac zrodlem swiezych, ekologicznych produktow i lokalnych, czasem zapominanych specjalow. Szefowie kuchni najlepszych restauracji na calym swiecie c ... więcej
Wpisz swój adres e-mail, aby otrzymać od nas powiadomienie,
gdy książka będzie dostępna. Proste, prawda?
W dobie zywnosci genetycznie modyfikowanej targi przezywaja prawdziwy renesans, bedac zrodlem swiezych, ekologicznych produktow i lokalnych, czasem zapominanych specjalow. Szefowie kuchni najlepszych restauracji na calym swiecie czerpia tu inspiracje tworzac menu dla swoich gosci. Targi, bazary, targowiska od niepamietnych czasow sa miejscem wymiany towarow i miejscem spotkan. Ludzie z pasja kulinarna, podrozujac po swiecie zawsze znajda sposobnosc, by odwiedzic lokalne bazary. Wizyta na targu to swoisty rytual, mozna dotykac, wachac i probowac produkty, sprawdzajac ich smak i dojrzalosc, przechadzac sie pomiedzy straganami, porownywac ceny, targowac sie czy zwyczajnie rozmawiac ze sprzedajacymi. Tu najlepiej zaobserwujemy zwyczaje miejscowych, podpatrzymy, co jedza i co kupuja. Evita de Gor i Gavin Baxter stworzyli niezwykly dwujezyczny przewodnik kulinarny, ktory dostarczy ci wielu niezapomnianych wrazen i bedzie ci towarzyszyl w czasie kazdej wyprawy! Zapraszamy w wyjatkowa podroz, ktora zaczyna sie w sercu miasta: .poznaj niepowtarzalny klimat targowisk we Francji, Wloszech, Peru, Indonezji, Japonii czy Australii .dowiedz sie, jak wazne jest nieprzetworzone jedzenie .sprawdz, jak interesujace kulturowo moze byc kazde targowisko .wyprobuj mnostwo prostych przepisow na doskonale i oryginalne dania, napisanych specjalnie dla ciebie!
Kategoria Książki po polsku Kucharstwo. Żywność. Gastronomia Potrawy. Napoje. Żywność Kuchnia regionalna
Od roku 2008 obsłużyliśmy wielu miłośników książek, ale dla nas każdy był tym wyjątkowym.
Copyright! ©2008-24 libristo.pl Wszelkie prawa zastrzeżonePrywatnieCookies
Dobre na wszystkich stronach
Koszyk ( pusty )