Towaroznawstwo surowcow i produktow zwierzecych z podstawami przetworstwa / Libristo.pl
Towaroznawstwo surowcow i produktow zwierzecych z podstawami przetworstwa

Kod: 12873934

Towaroznawstwo surowcow i produktow zwierzecych z podstawami przetworstwa

Podrecznik jest kompleksowym opracowaniem laczacym w sposob bardzo trafny, a wrecz interdyscyplinarny: zootechnike, przetworstwo i towaroznawstwo, dajac pelny obraz konsumentowi, jakie czynniki warunkuja jakosc surowca, jak techn ... więcej


Niedostępna

Powiadomienie o dostępności

Dodaj do schowka

Zobacz książki o podobnej tematyce

Powiadomienie o dostępności

Powiadomienie o dostępności


Akceptacja - Zgłaszając nam chęć otrzymania powiadomienia, akceptujesz warunki Regulaminu

Będziemy sprawdzać dostępność książki za Ciebie

Wpisz swój adres e-mail, aby otrzymać od nas powiadomienie,
gdy książka będzie dostępna. Proste, prawda?

Więcej informacji o Towaroznawstwo surowcow i produktow zwierzecych z podstawami przetworstwa

Opis

Podrecznik jest kompleksowym opracowaniem laczacym w sposob bardzo trafny, a wrecz interdyscyplinarny: zootechnike, przetworstwo i towaroznawstwo, dajac pelny obraz konsumentowi, jakie czynniki warunkuja jakosc surowca, jak technologia wplywa na produkt uzyskany z tego surowca i jak mozna ocenic koncowy produkt. Podrecznik przeznaczony jest dla studentow uczelni rolniczych i ekonomicznych, w glownej mierze kierunkow towaroznawstwo, technologia zywnosci i zywienia czlowieka, dietetyka, zootechnika, bezpieczenstwo zywnosci. Znajdzie on rowniez odbiorcow wsrod pracownikow sluzb zootechnicznych i surowcowych oraz obslugi celnej, ktorzy z racji wykonywania zawodu maja kontakt z roznego typu surowcami zwierzecymi i produktami ich przetworstwa. W ksiazce zostaly omowione wszystkie surowce i produkty pozyskiwane od zwierzat gospodarskich, drobiu i pszczol, poczynajac od mleka, poprzez mieso, ryby, jaja, produkty pszczele, skory, a konczac na welnie i pierzu. Niniejszy podrecznik jest pierwszym przedstawieniem tych zagadnien wykorzystujacym doswiadczenia, a takze problemy wynikajace z obecnosci Polski w Unii Europejskiej. W ksiazce podano i omowiono aktualnie obowiazujace zasady, rozporzadzenia i normy wykorzystywane w ocenie towaroznawczej wszystkich surowcow zwierzecych, podstawowe technologie wykorzystywane w ich przetworstwie, uzyskiwane produkty zywnosciowe wraz z ich ocena towaroznawcza oraz zasady pakowania i znakowania zywnosci. Pozycje z tego zakresu, dostepne w bibliotekach, zostaly opracowane przed akcesja Polski do Unii Europejskiej i w zwiazku z tym moga znajdowac sie w nich nieaktualne juz informacje.

Szczegóły książki

Kategoria Książki po polsku Kucharstwo. Żywność. Gastronomia


250 000
zadowolonych klientów

Od roku 2008 obsłużyliśmy wielu miłośników książek, ale dla nas każdy był tym wyjątkowym.


Paczkomat 12,99 ZŁ 31975 punktów

Copyright! ©2008-24 libristo.pl Wszelkie prawa zastrzeżonePrywatnieCookies


Konto: Logowanie
Wszystkie książki świata w jednym miejscu. I co więcej w super cenach.

Koszyk ( pusty )

Kup za 299 zł i
zyskaj darmową dostawę.

Twoja lokalizacja: