Kod: 12873934
Podrecznik jest kompleksowym opracowaniem laczacym w sposob bardzo trafny, a wrecz interdyscyplinarny: zootechnike, przetworstwo i towaroznawstwo, dajac pelny obraz konsumentowi, jakie czynniki warunkuja jakosc surowca, jak techn ... więcej
Wpisz swój adres e-mail, aby otrzymać od nas powiadomienie,
gdy książka będzie dostępna. Proste, prawda?
Podrecznik jest kompleksowym opracowaniem laczacym w sposob bardzo trafny, a wrecz interdyscyplinarny: zootechnike, przetworstwo i towaroznawstwo, dajac pelny obraz konsumentowi, jakie czynniki warunkuja jakosc surowca, jak technologia wplywa na produkt uzyskany z tego surowca i jak mozna ocenic koncowy produkt. Podrecznik przeznaczony jest dla studentow uczelni rolniczych i ekonomicznych, w glownej mierze kierunkow towaroznawstwo, technologia zywnosci i zywienia czlowieka, dietetyka, zootechnika, bezpieczenstwo zywnosci. Znajdzie on rowniez odbiorcow wsrod pracownikow sluzb zootechnicznych i surowcowych oraz obslugi celnej, ktorzy z racji wykonywania zawodu maja kontakt z roznego typu surowcami zwierzecymi i produktami ich przetworstwa. W ksiazce zostaly omowione wszystkie surowce i produkty pozyskiwane od zwierzat gospodarskich, drobiu i pszczol, poczynajac od mleka, poprzez mieso, ryby, jaja, produkty pszczele, skory, a konczac na welnie i pierzu. Niniejszy podrecznik jest pierwszym przedstawieniem tych zagadnien wykorzystujacym doswiadczenia, a takze problemy wynikajace z obecnosci Polski w Unii Europejskiej. W ksiazce podano i omowiono aktualnie obowiazujace zasady, rozporzadzenia i normy wykorzystywane w ocenie towaroznawczej wszystkich surowcow zwierzecych, podstawowe technologie wykorzystywane w ich przetworstwie, uzyskiwane produkty zywnosciowe wraz z ich ocena towaroznawcza oraz zasady pakowania i znakowania zywnosci. Pozycje z tego zakresu, dostepne w bibliotekach, zostaly opracowane przed akcesja Polski do Unii Europejskiej i w zwiazku z tym moga znajdowac sie w nich nieaktualne juz informacje.
Kategoria Książki po polsku Kucharstwo. Żywność. Gastronomia
Od roku 2008 obsłużyliśmy wielu miłośników książek, ale dla nas każdy był tym wyjątkowym.
Copyright! ©2008-24 libristo.pl Wszelkie prawa zastrzeżonePrywatnieCookies
Dobre na wszystkich stronach
Koszyk ( pusty )