Kod: 12893545
Kuchnia koreanska przypomina kociol, do ktorego rozne ludy i plemiona dorzucily swoje ulubione skladniki. Chinski ryz i herbata, mandzurska soja, mongolskie pierogi oraz mocny alkohol destylowany, chilli z Nowego Swiata i japonski ... więcej
65.03 zł
Zwykle: 76.53 zł
Oszczędzasz 11.49 zł
Za ten zakup dostaniesz 38 punkty
Kuchnia koreanska przypomina kociol, do ktorego rozne ludy i plemiona dorzucily swoje ulubione skladniki. Chinski ryz i herbata, mandzurska soja, mongolskie pierogi oraz mocny alkohol destylowany, chilli z Nowego Swiata i japonskie sushi. Na przestrzeni wiekow mieszaly sie w owym kotle smaki, zapachy i techniki kulinarne, tworzac niezwykla kuchnie Kraju Porannej Ciszy. Sztuke kulinarna bedaca ogniwem laczacym kontynent azjatycki z Wyspami Japonskimi. Tradycje kulinarne Korei to nie tylko przewodnik po skladnikach, sposobach przygotowywania dan i potrawach, to rowniez ksiazka ukazujaca role oraz znaczenie kuchni na Polwyspie Koreanskim. Miedzy kartkami pierwszych rekopisow z recepturami, wsrod talerzy z ofiarami skladanymi przodkom i bogom w ofierze, w bajkach oraz legendach kryje sie bowiem historia kultury opowiedziana poprzez jedzenie. Uzupelnieniem ksiazki jest zestaw przepisow na popularne koreanskie dania.
Kategoria Książki po polsku Kucharstwo. Żywność. Gastronomia Potrawy. Napoje. Żywność Kuchnia regionalna
65.03 zł
Od roku 2008 obsłużyliśmy wielu miłośników książek, ale dla nas każdy był tym wyjątkowym.
Copyright! ©2008-24 libristo.pl Wszelkie prawa zastrzeżonePrywatnieCookies
Dobre na wszystkich stronach
Koszyk ( pusty )