Kod: 13722501
Europejczyk wybierajacy sie na Bliski Wschod dowie sie z tej ksiazki: jak nie dac sie oszukac taksowkarzowi w Kairze; dlaczego archeologowi nie jest potrzebne zelazko, a mile widziany bylby kapelusz Indiany Jonesa (ale jest za dro ... więcej
Wpisz swój adres e-mail, aby otrzymać od nas powiadomienie,
gdy książka będzie dostępna. Proste, prawda?
Europejczyk wybierajacy sie na Bliski Wschod dowie sie z tej ksiazki: jak nie dac sie oszukac taksowkarzowi w Kairze; dlaczego archeologowi nie jest potrzebne zelazko, a mile widziany bylby kapelusz Indiany Jonesa (ale jest za drogi, a pseudoindiana to obciach); ile traktorow warta jest zona profesora i jak trafic do haremu, bedac mezczyzna. Garnek archeologa opowiada o kulisach pracy polskich archeologow w Syrii, Egipcie i Iraku, Xenia Kolinska jest wrazliwa obserwatorka, ma poczucie humoru i zmysl komizmu. Liczne anegdoty i zabawne historyjki powiedza wam wiecej o kulturze i obyczajach mieszkancow Bliskiego Wschodu niz niejedna "powazna" praca naukowa. Przepisy z tytulowego garnka znajdziecie na koncu ksiazki. Sa proste, wszystkie do zrealizowania w Polsce; nie wymagaja uzycia zadnych egzotycznych skladnikow. Kuchnia Lewantu w pigulce. Anna Wronska redaktor naczelna miesiecznika Kuchnia
Kategoria Książki po polsku Nauki społeczne, humanistyczne, ekonomiczne Historia. Archeologia Historia poszczególnych krajów i krain
Od roku 2008 obsłużyliśmy wielu miłośników książek, ale dla nas każdy był tym wyjątkowym.
Copyright! ©2008-24 libristo.pl Wszelkie prawa zastrzeżonePrywatnieCookies
Dobre na wszystkich stronach
Koszyk ( pusty )