Japonskie slodycze / Libristo.pl
Japonskie slodycze

Kod: 12893536

Japonskie slodycze

Autor Magdalena Tomaszewska-Bolalek

Japonia od wiekow fascynuje Europejczykow. To zakatek swiata, gdzie nowoczesnosc miesza sie z wielowiekowymi tradycjami. Kraj nowinek technicznych, starych swiatyn oraz wspanialego jedzenia, o ktorym mozna by pisac i pisac. Wsrod ... więcej


Niedostępna

Powiadomienie o dostępności

Dodaj do schowka

Zobacz książki o podobnej tematyce

Powiadomienie o dostępności

Powiadomienie o dostępności


Akceptacja - Zgłaszając nam chęć otrzymania powiadomienia, akceptujesz warunki Regulaminu

Będziemy sprawdzać dostępność książki za Ciebie

Wpisz swój adres e-mail, aby otrzymać od nas powiadomienie,
gdy książka będzie dostępna. Proste, prawda?

Więcej informacji o Japonskie slodycze

Opis

Japonia od wiekow fascynuje Europejczykow. To zakatek swiata, gdzie nowoczesnosc miesza sie z wielowiekowymi tradycjami. Kraj nowinek technicznych, starych swiatyn oraz wspanialego jedzenia, o ktorym mozna by pisac i pisac. Wsrod niezliczonych smakolykow w zyciu mieszkancow Archipelagu Japonskiego szczegolna role odgrywaja slodycze. Snieznobiale ciastka ryzowe jadane od poczatkow naszej ery, lakocie przywozone z Chin, wyszukane specjaly z Kioto towarzyszace ceremonii herbacianej czy ekstrawaganckie ciasta przygotowywane przez najlepszych, wspolczesnych cukiernikow to tylko wycinek bogactwa tego, co oferuje kuchnia Kraju Kwitnacej Wisni. Slodycze japonskie to jedna z pierwszych, tak kompleksowych publikacji poswieconych japonskiemu cukiernictwu wydanych w jezyku europejskim. To niezwykla podroz w czasie, podczas ktorej nie zabraknie wizyt do cesarskiej kuchni, bogatych domach samurajow oraz kupcow czy slynnych zakladach cukierniczych. Magdalena Tomaszewska-Bolalek - japonista, dziennikarka, badaczka kultury zywieniowej, autorka ksiazek: Tradycje kulinarne Japonii oraz Zwierzeta zodiaku w kulturze Japonii. Zawodowo zajmuje sie opracowywaniem i prowadzeniem warsztatow kulinarnych, a takze spotkan i kursow z zakresu historii jedzenia czy obyczajow stolowych. Poza kwestiami kulinarnymi bada tez rozne aspekty kultur azjatyckich (sztuka, popkultura, moda, organizuje pokazy oraz warsztaty zakladania kimona). Swoimi autorskim przepisami i felietonami dzieli sie na blogu Kuchniokracja.

Szczegóły książki

Kategoria Książki po polsku Kucharstwo. Żywność. Gastronomia Potrawy. Napoje. Żywność Desery. Słodycze. Ciasta

Ulubione w innej kategorii


250 000
zadowolonych klientów

Od roku 2008 obsłużyliśmy wielu miłośników książek, ale dla nas każdy był tym wyjątkowym.


Paczkomat 12,99 ZŁ 31975 punktów

Copyright! ©2008-24 libristo.pl Wszelkie prawa zastrzeżonePrywatnieCookies


Konto: Logowanie
Wszystkie książki świata w jednym miejscu. I co więcej w super cenach.

Koszyk ( pusty )

Kup za 299 zł i
zyskaj darmową dostawę.

Twoja lokalizacja: