Kod: 12907295
W poradniku, obok krotkiego wprowadzenia w historie spozywania kielkow, duzo miejsca poswiecono ich wlasciwosciom odzywczym, sposobom przygotowania domowej uprawy, wyborowi nasion oraz kielkownic, czyli naczyn i pojemnikow, ktore ... więcej
Wpisz swój adres e-mail, aby otrzymać od nas powiadomienie,
gdy książka będzie dostępna. Proste, prawda?
W poradniku, obok krotkiego wprowadzenia w historie spozywania kielkow, duzo miejsca poswiecono ich wlasciwosciom odzywczym, sposobom przygotowania domowej uprawy, wyborowi nasion oraz kielkownic, czyli naczyn i pojemnikow, ktore beda gwarantowaly najlepsze plony. Poza tym mozemy dowiedziec sie, jak uniknac bledow w uprawie, by nie zniechecac sie do kielkowania nasion i nie szkodzic zdrowiu. Jednak najwartosciowsza czescia prezentowanej ksiazki jest zbior opisow przeszlo 60 gatunkow roslin, ktorych nasiona nadaja sie do kielkowania i sa doskonalym uzupelnieniem codziennej diety. Kazdy opis zwiera m.in. nazwe lacinska rosliny, czas kielkowania, zawartosc witamin i mineralow, a takze w jakiej formie nalezy spozywac dane kielki. Wielka zaleta poradnika jest rowniez rozdzial poswiecony przepisom kulinarnym, w ktorych kielki graja glowna role. Mozemy sie tu dowiedziec, jak przygotowac smakowite salatki, pasty do pieczywa, przekaski, napoje i desery, ale takze dania glowne wzbogacone kielkami. Jednym slowem, poznajac "Kielki w domowym ogrodzie" stajemy sie jednoczesnie producentami, jak i konsumentami wlasnorecznie wyhodowanego pozywienia, ktore niewatpliwie ma ogromny wplyw na nasze zdrowie i samopoczucie, nie wspominajac juz o satysfakcji z proekologicznej dzialalnosci zarowno w najblizszym otoczeniu, jak i w wiekszej, edukacyjnej, skali.
Kategoria Książki po polsku Kucharstwo. Żywność. Gastronomia Potrawy. Napoje. Żywność Surówki. Sałatki. Warzywa. Owoce
Od roku 2008 obsłużyliśmy wielu miłośników książek, ale dla nas każdy był tym wyjątkowym.
Copyright! ©2008-24 libristo.pl Wszelkie prawa zastrzeżonePrywatnieCookies
Dobre na wszystkich stronach
Koszyk ( pusty )