Kipi kasza / Libristo.pl
Kipi kasza

Kod: 12936101

Kipi kasza

Autor Pawel Lukasik

Odkryj kasze na nowo! Pawel Lukasik i Grzegorz Targosz, autorzy bloga Gotowaniezpasja.pl, specjalnie na potrzeby tej publikacji przygotowali az 105 pomyslowych przepisow, a wszystkie z kasza w roli glownej. Autorzy z jednej stron ... więcej


Niedostępna

Powiadomienie o dostępności

Dodaj do schowka

Zobacz książki o podobnej tematyce

Powiadomienie o dostępności

Powiadomienie o dostępności


Akceptacja - Zgłaszając nam chęć otrzymania powiadomienia, akceptujesz warunki Regulaminu

Będziemy sprawdzać dostępność książki za Ciebie

Wpisz swój adres e-mail, aby otrzymać od nas powiadomienie,
gdy książka będzie dostępna. Proste, prawda?

Więcej informacji o Kipi kasza

Opis

Odkryj kasze na nowo! Pawel Lukasik i Grzegorz Targosz, autorzy bloga Gotowaniezpasja.pl, specjalnie na potrzeby tej publikacji przygotowali az 105 pomyslowych przepisow, a wszystkie z kasza w roli glownej. Autorzy z jednej strony na nowo odkrywaja tradycje i proponuja klasyczne dania we wspolczesnej odslonie, a z drugiej - wprowadzaja kulinarne nowinki i zaskakuja kucharska inwencja. Wszystkie propozycje posilkow zilustrowane sa wysmakowanymi, autorskimi zdjeciami. Blisko trzy czwarte przepisow to propozycje bezmiesne, a prawie polowa to dania niezawierajace glutenu - z ksiazki skorzystaja wiec wegetarianie i osoby poszukujace nowych pomyslow na bezglutenowe posilki. Wszystkie propozycje dan wiaza sie z idea zdrowego odzywiania i slow food, a przepisy beda inspirujace zarowno dla amatorow, jak i pasjonatow gotowania. Zapros znajomych na kaszotto i burgery jaglane, a na deser podaj smakowite muffinki gryczano-amarantusowe z zurawina! Pawel Lukasik - pasjonat gotowania, z wyksztalcenia technolog zywienia. Odpowiada za czesc merytoryczna, przygotowanie dan oraz przepisy przygotowane specjalnie na potrzeby tej publikacji. Grzegorz Targosz - fotograf, absolwent Otwartego Studium Fotografii Politechniki Krakowskiej, laureat Ogolnopolskiego Konkursu dla Profesjonalnych Fotografow Kulinarnych, autor wszystkich zdjec zamieszczonych w ksiazce. Ksiazke polecaja: To ksiazka, ktorej szukalem i na ktora czekalem. Kasza dzieki niej wraca w wielkim stylu. Roznorodna, kosmopolityczna, tania, pyszna i zdrowa. A do tego - jak pokazuja Autorzy - niejedno ma oblicze. Grzegorz Lapanowski Nauczylam sie jesc kasze, kiedy zaczelam mieszkac w Polsce. We Wloszech na przyklad kasza gryczana jest prawie nieznana, a mnie od razu bardzo zasmakowala. Dzisiaj rozne rodzaje kasz sa jedna z podstaw jadlospisu mojego domu, dlatego bardzo sie ciesze, ze powstala taka piekna ksiazka, pelna pysznych przepisow. Tessa Capponi-Borawska Obejrzalam, przeczytalam, zainspirowalam sie i przechodze na kasze! Chociaz wiedzialam od zawsze, ze kaszy nigdy dosc, ze zdrowa, smaczna i tania, to jakas mi sie nudna zdawala... Te ziarenka takie nijaki, te kolory jak z polskiego pejzazu... Zdrowe, nic przyjemnego. No, a ile sie mozna dla zdrowia poswiecac? Tymczasem wystarczyl jeden poranek spedzony z ksiazka Kipi kasza, zeby moje mysli o tych wszystkich przesypujacych sie z chrzestem ziarenkach zaiskrzyly sie smakowicie. Panowie autorzy - dziekuje! Glodni wiedzy dostaja do reki kompendium informacji o wszystkich rodzajach kaszy od tych dostepnych po te nieosiagalne na polskim rynku. Kto na diecie bezglutenowej, ten sie dowie, ze wiecej jest kasz bez glutenu niz tych glutenowych, a co najwazniejsze - bedzie umial jedne od drugich odroznic. Kto lubi ksiazki kucharskie po prostu ogladac, tego wzrok uciesza Wasze smakowite fotografie, od ktorych slinka do ust plynie. A kto szuka inspiracji kulinarnej, ten ja z latwoscia znajdzie wsrod dziesiatek przepisow. Ja np. cale zycie gotowalam kasze na sypko wg zupelnie innej receptury. Czas sprobowac Waszej. Ide gotowac kasze! Maryla Musidlowska Recenzja patronacka: Nie znosisz kaszy? Przeczytaj, staniesz sie fanem kaszy. Uwazasz, ze kasza jest nudna? Zjedz kushi (polaczenie sushi i kaszy) albo ugotuj kaszotto. I co teraz powiesz? Fantastyczna ksiazka wokol jednego z najzdrowszych i najsmaczniejszych polskich produktow - nie tylko przepisy! Polecam! Anna Wronska, redaktor naczelna miesiecznika "Kuchnia"

Szczegóły książki

Kategoria Książki po polsku Kucharstwo. Żywność. Gastronomia Potrawy. Napoje. Żywność

Ulubione w innej kategorii


250 000
zadowolonych klientów

Od roku 2008 obsłużyliśmy wielu miłośników książek, ale dla nas każdy był tym wyjątkowym.


Paczkomat 12,99 ZŁ 31975 punktów

Copyright! ©2008-24 libristo.pl Wszelkie prawa zastrzeżonePrywatnieCookies


Konto: Logowanie
Wszystkie książki świata w jednym miejscu. I co więcej w super cenach.

Koszyk ( pusty )

Kup za 299 zł i
zyskaj darmową dostawę.

Twoja lokalizacja: