Ksiega smakow Toskanii / Libristo.pl
Ksiega smakow Toskanii

Kod: 12929195

Ksiega smakow Toskanii

Autor Mori Lori De

Ta ksiazka prowadzi czytelnika urzekajacymi drogami przez toskanski krajobraz, wsrod winorosli, gajow oliwnych, sredniowiecznych i renesansowych miasteczek, w ktorych kryja sie wspaniale wiekowe freski i okazale rzezby. Znajdziemy ... więcej


Niedostępna

Powiadomienie o dostępności

Dodaj do schowka

Powiadomienie o dostępności

Powiadomienie o dostępności


Akceptacja - Zgłaszając nam chęć otrzymania powiadomienia, akceptujesz warunki Regulaminu

Będziemy sprawdzać dostępność książki za Ciebie

Wpisz swój adres e-mail, aby otrzymać od nas powiadomienie,
gdy książka będzie dostępna. Proste, prawda?

Więcej informacji o Ksiega smakow Toskanii

Opis

Ta ksiazka prowadzi czytelnika urzekajacymi drogami przez toskanski krajobraz, wsrod winorosli, gajow oliwnych, sredniowiecznych i renesansowych miasteczek, w ktorych kryja sie wspaniale wiekowe freski i okazale rzezby. Znajdziemy tu jednak nie tylko pasjonujace informacje krajoznawcze o jednym z najbardziej ulubionych regionow turystycznych swiata, ale przede wszystkim sto trzydziesci piec cudownych przepisow, na przyklad na polente w sosie z anchois, gnocchi z ricotty i szpinaku w bulionie, pieczen z dzika, fenkuly z parmezanem czy brzoskwinie w czerwonym winie. Przepisom towarzysza doskonale "smakowite" zdjecia. Kwadratowa porcja schiacciata, plaskiego toskanskiego chleba, prosto z pieca, lsniaca od oliwy. Miseczka zupy fasolowej, postawiona na stoliku restauracyjnym, stojacym w cieniu niebosieznej Torre del Mangia w Sienie. Bistecca fiorentina, pieczona nad cynobrowym zarem i podana w ogrodzie z widokiem na wzgorza Chianti. Porcja kremowych lodow, jedzona z wielka przyjemnoscia na jednym z florenckich placow w upalne popoludnie... Ach, jakie zycie bywa piekne! Lori De Mori - rodowita Toskanka mieszkajaca niedaleko Florencji, dzieli sie z czytelnikami wszechstronna wiedza o regionie. W krotkich opowiesciach pelnych osobistych odniesien, zawartych w ponad dwudziestu oddzielnych ramkach,  opisuje toskanskie obyczaje towarzyszace biesiadowaniu  i poleca toskanskie produkty, takie jak funghi porcini, ser pecorino czy cavolo nero. Te ujmujace fragmenty, a takze sugestywne fotografie, piekne akwarele i obszerny slowniczek terminow kulinarnych, wzbogacajace przepisy kulinarne, sprawiaja, ze Ksiega smakow Toskanii laczy walory ksiazki kucharskiej i doskonalego portretu regionu.

Szczegóły książki

Ulubione w innej kategorii


250 000
zadowolonych klientów

Od roku 2008 obsłużyliśmy wielu miłośników książek, ale dla nas każdy był tym wyjątkowym.


Paczkomat 12,99 ZŁ 31975 punktów

Copyright! ©2008-24 libristo.pl Wszelkie prawa zastrzeżonePrywatnieCookies


Konto: Logowanie
Wszystkie książki świata w jednym miejscu. I co więcej w super cenach.

Koszyk ( pusty )

Kup za 299 zł i
zyskaj darmową dostawę.

Twoja lokalizacja: