Kod: 12937761
Najlepsza alternatywa dla wspolczesnej, wysoko przetworzonej - a co za tym idzie - niezdrowej, sklepowej zywnosci, sa proste, sprawdzone potrawy domowej kuchni. Tym bardziej kuchni tradycyjnej, ktorej dania komponowane sa w oparci ... więcej
Wpisz swój adres e-mail, aby otrzymać od nas powiadomienie,
gdy książka będzie dostępna. Proste, prawda?
Najlepsza alternatywa dla wspolczesnej, wysoko przetworzonej - a co za tym idzie - niezdrowej, sklepowej zywnosci, sa proste, sprawdzone potrawy domowej kuchni. Tym bardziej kuchni tradycyjnej, ktorej dania komponowane sa w oparciu o dawne, przekazywane z pokolenia na pokolenie receptury wykorzystujace surowce pozyskiwane glownie z wlasnej hodowli, z przydomowych ogrodow i sadow oraz od rodzimych producentow. Niewatpliwa zaleta ksiazki Krystyny Gierszewskiej "Pory roku na talerzu" jest ukazanie zaleznosci pomiedzy religia, przyroda i tradycja, przede wszystkim zaleznosci kulinarnych. Cala ta uczta dla podniebienia - bo tak najkrocej scharakteryzowac mozna kolejna publikacje Autorki ("Tradycyjne smaki Kociewia" 2007, "Dawne smaki Kociewia" 2010) - wyprawiona zostala na biesiadnym stole zastawianym dla uczczenia swiat koscielnych i ludowych, ale takze rodzinnych uroczystosci czy towarzyskich spotkan. Interesujacym uzupelnieniem tego niecodziennego kulinarnego elementarza sa osobiste wspomnienia oraz wzmianki na temat historii i genezy niektorych potraw.
Kategoria Książki po polsku Kucharstwo. Żywność. Gastronomia Potrawy. Napoje. Żywność Kuchnia regionalna
Od roku 2008 obsłużyliśmy wielu miłośników książek, ale dla nas każdy był tym wyjątkowym.
Copyright! ©2008-24 libristo.pl Wszelkie prawa zastrzeżonePrywatnieCookies
Dobre na wszystkich stronach
Koszyk ( pusty )