Przewodnik odkwaszania organizmu / Libristo.pl
Przewodnik odkwaszania organizmu

Kod: 12904777

Przewodnik odkwaszania organizmu

Autor Susan Brown

Prawidlowe odzywianie jest jedna z kluczowych kwestii dobrej kondycji naszego umyslu i ciala, a spozywanie produktow, ktore zaburzaja rownowage kwasowo-zasadowa moze stanowic przyczyne wielu chorob, takich jak osteoporoza, niedocz ... więcej


Niedostępna

Powiadomienie o dostępności

Dodaj do schowka

Zobacz książki o podobnej tematyce

Powiadomienie o dostępności

Powiadomienie o dostępności


Akceptacja - Zgłaszając nam chęć otrzymania powiadomienia, akceptujesz warunki Regulaminu

Będziemy sprawdzać dostępność książki za Ciebie

Wpisz swój adres e-mail, aby otrzymać od nas powiadomienie,
gdy książka będzie dostępna. Proste, prawda?

Więcej informacji o Przewodnik odkwaszania organizmu

Opis

Prawidlowe odzywianie jest jedna z kluczowych kwestii dobrej kondycji naszego umyslu i ciala, a spozywanie produktow, ktore zaburzaja rownowage kwasowo-zasadowa moze stanowic przyczyne wielu chorob, takich jak osteoporoza, niedoczynnosc tarczycy czy nadcisnienie. Dlatego jedno z najbardziej ekscytujacych odkryc zywieniowych dotyczy wplywu jaki rozne pokarmy wywieraja na ph organizmu. Niektore zakwaszaja go, podczas gdy inne dzialaja jak czynniki alkaliczne, ktore neutralizuja szkodliwe kwasy. Ksiazka odnosi sie nie tylko do pojedynczych produktow spozywczych, takich jak warzywa czy owoce, ale zawiera takze popularne kombinacje potraw, a nawet czesto spotykane dania typu fast food. W kazdym z tych przypadkow dowiesz sie, czy dany pokarm jest zakwaszajacy czy alkalizujacy i bedziesz mogl sprawdzic w jakim stopniu oddzialuje on na organizm. Ramki z dodatkowymi informacjami wplecione w tekst, dzieki zawartym w nich wskazowkom, pozwola Ci dokonywac jeszcze lepszych wyborow zywieniowych. Autorzy prezentuja proste metody oceny stopnia zakwaszenia wlasnego organizmu oraz sposoby szybkiego odkwaszania, a ich zastosowanie gwarantuje pozbycie sie wielu dolegliwosci. Podrecznik rowniez obala mity na temat rownowagi pH, a takze udziela cennych wskazowek dotyczacych suplementacji. Wszystkie zaprezentowane w ksiazce dane powstaly w oparciu o badania przeprowadzone specjalnie, by wykazac wplyw poszczegolnych pokarmow na rownowage kwasowo-zasadowa ciala. Zakwaszenie - ukryta przyczyna wiekszosci chorob.

Szczegóły książki

Kategoria Książki po polsku Kucharstwo. Żywność. Gastronomia Diety


250 000
zadowolonych klientów

Od roku 2008 obsłużyliśmy wielu miłośników książek, ale dla nas każdy był tym wyjątkowym.


Paczkomat 12,99 ZŁ 31975 punktów

Copyright! ©2008-24 libristo.pl Wszelkie prawa zastrzeżonePrywatnieCookies


Konto: Logowanie
Wszystkie książki świata w jednym miejscu. I co więcej w super cenach.

Koszyk ( pusty )

Kup za 299 zł i
zyskaj darmową dostawę.

Twoja lokalizacja: