Kod: 12939975
Jan Nepomucen Kurowski byl agronomem, zajmowal sie pisaniem podrecznikow z dziedziny gospodarowania wiejskiego. Stworzyl szereg dziel majacych wspomagac gospodarzy w zmaganiu sie z codziennymi problemami zwiazanymi z utrzymaniem z ... więcej
Wpisz swój adres e-mail, aby otrzymać od nas powiadomienie,
gdy książka będzie dostępna. Proste, prawda?
Jan Nepomucen Kurowski byl agronomem, zajmowal sie pisaniem podrecznikow z dziedziny gospodarowania wiejskiego. Stworzyl szereg dziel majacych wspomagac gospodarzy w zmaganiu sie z codziennymi problemami zwiazanymi z utrzymaniem ziemi, zwierzat i przetworstwem plodow rolnych. Zauwazywszy brak stosownej publikacji na rynku ksiegarskim, postanowil napisac O warzeniu piwa. Ksiazke te poswiecil najwazniejszym zasadom uwarzenia dobrego slodu z ziaren i opisaniu podstawowych bledow przy tym popelnianych. Zwraca tez uwage na szczegolne wlasciwosci zdrowotne piwa, ktore ma wspomagac leczenie wielu przykrych dolegliwosci, a mniej posiada "ubocznych" skutkow niz picie wodki. Kompleksowo ujmuje zagadnienia piwowarstwa dajac ogrom zalecen i dobrych rad, ktore podac pragnie w sposob zrozumialy, uznajac Dokladna nauke warzenia piwa Schmidta za zbyt skomplikowana dla przecietnego gospodarza. Podrecznik ten z pewnoscia zainteresuje niejednego birofila.
Kategoria Książki po polsku Kucharstwo. Żywność. Gastronomia Potrawy. Napoje. Żywność Napoje. Alkohole
Od roku 2008 obsłużyliśmy wielu miłośników książek, ale dla nas każdy był tym wyjątkowym.
Copyright! ©2008-24 libristo.pl Wszelkie prawa zastrzeżonePrywatnieCookies
Dobre na wszystkich stronach
Koszyk ( pusty )