Kod: 12939954
Piwowarstwo Jana Koncewicza to nauka o tym jak urzadzic i prowadzic browar poczawszy od zapewnienia niezbednych ku temu narzedzi, na doborze odpowiedniego surowca konczac. W wyniku wzrostu cen produktow wzrastal koszt wytworzenia ... więcej
Wpisz swój adres e-mail, aby otrzymać od nas powiadomienie,
gdy książka będzie dostępna. Proste, prawda?
Piwowarstwo Jana Koncewicza to nauka o tym jak urzadzic i prowadzic browar poczawszy od zapewnienia niezbednych ku temu narzedzi, na doborze odpowiedniego surowca konczac. W wyniku wzrostu cen produktow wzrastal koszt wytworzenia piwa, a piwowarzy uparcie trzymali sie z dala od nowoczesnych urzadzen (np. termometru). Chcac uzyskac wiecej produktu mocno rozcienczali brzeczke, co powodowalo jej czeste kwasniecie, o ktore posadzali zle powietrze, a nawet czarownice. To z kolei powodowalo duze straty, szczegolnie w wiekszych browarach. Przeto Koncewicz postanowil napisac podrecznik traktujacy o dobrych praktykach piwowarstwa, napominajac o koniecznosci zapoznania sie z naukowymi zasadami chemii i fizyki. Zamiescil w nim rowniez szczegolowe rachunki i ryciny. Reprint Piwowarstwa dostepny jest w niebieskiej surowej tekturze z papierowymi naklejkami tytulowymi na przedniej czesci okladki. Ponadto blok ozdabiaja kapitalki i wstazeczka oraz zadrukowane wyklejki. Zadruk na szlachetnym, lekko kremowym papierze i zachowana czcionka oryginalu sprawiaja, ze otrzymujecie Panstwo ksiazke wydana tak, jak pod koniec XIX wieku.
Kategoria Książki po polsku Kucharstwo. Żywność. Gastronomia Potrawy. Napoje. Żywność Napoje. Alkohole
Od roku 2008 obsłużyliśmy wielu miłośników książek, ale dla nas każdy był tym wyjątkowym.
Copyright! ©2008-24 libristo.pl Wszelkie prawa zastrzeżonePrywatnieCookies
Dobre na wszystkich stronach
Koszyk ( pusty )