Kod: 12921059
Prawdziwa Kuchnia Polska to dzielo wyjatkowe zawierajace niezwykle obszerna wiedze na temat kuchni polskiej: dawnej i wspolczesnej, " oficjalnej" i regionalnej, srodkowopolskiej i kresowej. Ksiazka napisana barwnym, niezwykle o ... więcej
Wpisz swój adres e-mail, aby otrzymać od nas powiadomienie,
gdy książka będzie dostępna. Proste, prawda?
Prawdziwa Kuchnia Polska to dzielo wyjatkowe zawierajace niezwykle obszerna wiedze na temat kuchni polskiej: dawnej i wspolczesnej, " oficjalnej" i regionalnej, srodkowopolskiej i kresowej. Ksiazka napisana barwnym, niezwykle obrazowym jezykiem wprowadza w kulinarny swiat zarowno poczatkujacych, jak i doswiadczonych milosnikow sztuki gotowania- kazdy z rozdzialow poprzedza wstep zawierajacy niezbedne informacje wyjasniajace omawiana dziedzine. Na ksiazke sklada sie unikalny zbior okolo 3000 wyprobowanych, przystepnie podanych przepisow, ktore pobudzaja wyobraznie i inspiruja do smialych dzialan w kuchni. Znajduja sie w niej miedzy innymi przepisy na masla smakowe, dipy, zupy, potrawy z maki, jajek i sera, kasz i ryzu, ziemniakow, dodatki do zup i drugich dan, sosy, mieso, drob, ryby, ciasta, nalewki, przetwory jak rowniez autorka przypomina o takich zapomnianych specjalach jak: potrawy z rakow, duszone jarzabki, lyski w sosie zurawinowym czy przepiorki w gniazdach. Niniejsze wydanie zostalo wzbogacone o przepisy z tzw. kuchni fusion- bardzo popularnej, charakteryzujacej sie laczeniem smakow. Tutaj kulinarna Europa laczy sie z kulinarna Azja czy Ameryka Lacinska, do europejskich produktow dodaje sie wschodnie przyprawy, a potrawy przyrzadza wedlug wschodnich technik kulinarnych.
Od roku 2008 obsłużyliśmy wielu miłośników książek, ale dla nas każdy był tym wyjątkowym.
Copyright! ©2008-24 libristo.pl Wszelkie prawa zastrzeżonePrywatnieCookies
Dobre na wszystkich stronach
Koszyk ( pusty )
Twoja lokalizacja: