Kod: 12930832
Anthony Bourdain to marka sama w sobie. Znany z telewizyjnego cyklu programow kulinarnych, w ktorych w co najmniej bezposredni sposob przedstawia wszystko, co zjesc nalezy, i to, czego spozywac absolutnie sie nie powinno, napisal ... więcej
Wpisz swój adres e-mail, aby otrzymać od nas powiadomienie,
gdy książka będzie dostępna. Proste, prawda?
Anthony Bourdain to marka sama w sobie. Znany z telewizyjnego cyklu programow kulinarnych, w ktorych w co najmniej bezposredni sposob przedstawia wszystko, co zjesc nalezy, i to, czego spozywac absolutnie sie nie powinno, napisal pamietnik ze swoich kulinarnych podrozy. Ksiazka szybko pojawila sie na liscie bestsellerow "New York Timesa" oraz zdobyla tytul 2002 Food Book of the Year, nada-wany przez British Guild of Food Writers, a sam autor ugruntowal slawe jednego z najciekawszych szefow kuchni. W "Swiecie od kuchni" Tony Bourdain w znamienny dla siebie ener-getyzujacy sposob otwiera przed Czytelnikiem drzwi najbardziej za-skakujacych restauracji swiata i opisuje najdziwaczniejsze, czesto przerazajace potrawy. W czasie tej podrozy dociera m.in. do Kambo-dzy, Portugalii, Japonii, Wietnamu, Rosji, Francji, Wielkiej Brytanii, Meksyku i wschodniego wybrzeza USA. Czym zaskoczy orientalne menu? M.in. trujaca ryba fugu, ktora moga przygotowywac jedynie kucharze ze specjalna licencja, jeszcze bijacym sercem kobry, sma-zonymi na chrupko baranimi jadrami czy gotowanym embrionem kaczki. A ktory z nich to, wedlug Tony'ego Bourdaina, posilek doskonaly? Tego Czytelnik sie dowie z ksiazki.
Kategoria Książki po polsku Kucharstwo. Żywność. Gastronomia
Od roku 2008 obsłużyliśmy wielu miłośników książek, ale dla nas każdy był tym wyjątkowym.
Copyright! ©2008-24 libristo.pl Wszelkie prawa zastrzeżonePrywatnieCookies
Dobre na wszystkich stronach
Koszyk ( pusty )
Twoja lokalizacja: