Kod: 12940440
Fast, fresh, simple Donny Hay - australijskiej ikony swiata kulinariow - to ponad 160 przepisow na szybkie, latwe do wykonania, swieze dania na kazda okazje! SZYBKO, SWIEZO, PROSTO - to trzy podstawowe zasady kuchni Donny Hay. ... więcej
Wpisz swój adres e-mail, aby otrzymać od nas powiadomienie,
gdy książka będzie dostępna. Proste, prawda?
Fast, fresh, simple Donny Hay - australijskiej ikony swiata kulinariow - to ponad 160 przepisow na szybkie, latwe do wykonania, swieze dania na kazda okazje! SZYBKO, SWIEZO, PROSTO - to trzy podstawowe zasady kuchni Donny Hay. Jak napisala Marta Gessler w "Wysokich Obcasach" - "bez stylizacji, przepisow i interpretacji kulinarnych Hay swiatowa gastronomia bylaby uboga i nudna". I rzeczywiscie, Donna Hay jest powszechnie uwazana za mistrzynie sztuki kulinarnej, boginie domowego ogniska - czczona i uwielbiana zarowno przez profesjonalnych szefow kuchni, jak i gospodynie domowe. Jest urocza i bezpretensjonalna perfekcjonistka, ale tez zmyslna kulinarna oszustka, ktora zawsze wie jak i kiedy ulatwic sobie prace. Dzieki Szybko, swiezo, prosto milosnicy gotowania i dobrego jedzenia dowiedza sie, jak szybko i bez spedzania dlugich godzin w kuchni przygotowac przepyszne i zdrowe dania. Autorka nie szczedzi adeptom sztuki kulinarnej bezcennych rad i wskazowek, ktore sprawia, ze smak i wyglad dan beda spektakularne. Donna proponuje nowoczesne zastosowanie tradycyjnych receptur, wlasna estetyke serwowania potraw, ale tez zdradza fundamentalne podstawy organizacji pracy w kuchni, jak chocby to, jak przechowywac i wykorzystywac kupione wczesniej skladniki. W Szybko, swiezo, prosto Donna Hay dowodzi, ze przygotowywanie posilkow moze byc przyjemne, a nawet relaksujace. Latwo i szybko przekonamy sie, ze jej potrawy smakuja rownie dobrze, jak wygladaja! DONNA HAY- dziennikarka kulinarna i autorka ksiazek kucharskich jest IKONA DOMOWEGO GOTOWANIA. To australijska damska wersja Jamiego Olivera. Praktyczna i dokladna jak Martha Stewart i pelna fantazji jak Nigella Lawson. Kiedy miala zaledwie 25 lat, zostala redaktorka dzialu kulinarnego w Marie Claire, dzisiaj jest kulinarnym guru, gwiazda telewizji i wydaje wlasne czasopismo Donna Hay Magazine. Jej programy kulinarne zbieraja ogromna widownie przed telewizorami na calym swiecie, takze w Polsce. KSIAZKI KUCHARSKIE DONNY HAY WYZNACZAJA WZORCE I INSPIRUJA NOWE POKOLENIA KUCHARZY. BYLY WIELOKROTNIE NAGRADZANE, NA CALYM SWIECIE SPRZEDALY SIl W PONAD CZTERECH MILIONACH EGZEMPLARZY.
Kategoria Książki po polsku Kucharstwo. Żywność. Gastronomia Potrawy. Napoje. Żywność
Od roku 2008 obsłużyliśmy wielu miłośników książek, ale dla nas każdy był tym wyjątkowym.
Copyright! ©2008-24 libristo.pl Wszelkie prawa zastrzeżonePrywatnieCookies
Dobre na wszystkich stronach
Koszyk ( pusty )