Polish Winged Hussar 1556-1775 / Libristo.pl
Polish Winged Hussar 1556-1775

Kod: 04851747

Polish Winged Hussar 1556-1775

Autor Richard Brzezinski

This book examines the origins and development of the Polish Winged Hussars. Using many years' painstaking research drawn from unpublished Polish sources, the author provides a rounded view of the training, tactics, appearance and ... więcej

92.67

Zwykle: 104.21 zł

Oszczędzasz 11.54 zł


Dostępna u dostawcy w małych ilościach
Wysyłamy za 10 - 14 dni

Potrzebujesz więcej egzemplarzy?Jeżeli jesteś zainteresowany zakupem większej ilości egzemplarzy, skontaktuj się z nami, aby sprawdzić ich dostępność.


Dodaj do schowka

Zobacz książki o podobnej tematyce

Bon podarunkowy: Radość gwarantowana

Wzór bonu podarunkowegoDowiedz się więcej

Więcej informacji o Polish Winged Hussar 1556-1775

Za ten zakup dostaniesz 54 punkty

Opis

This book examines the origins and development of the Polish Winged Hussars. Using many years' painstaking research drawn from unpublished Polish sources, the author provides a rounded view of the training, tactics, appearance and experiences of these legendary and fascinating warriors. The most dramatic of all Hussar characteristics were the wings worn on the back or on the saddle, although not all Hussars wore them, and their purpose has been fiercely debated. The Hussars terrified the Turks, Tatars, Muscovite boyars, Ukrainian Cossacks and Swedes, who did everything to avoid facing them directly in battle.

Szczegóły książki

Kategoria Książki po angielsku Society & social sciences Warfare & defence Land forces & warfare

92.67

Ulubione w innej kategorii


250 000
zadowolonych klientów

Od roku 2008 obsłużyliśmy wielu miłośników książek, ale dla nas każdy był tym wyjątkowym.


Paczkomat 12,99 ZŁ 31975 punktów

Copyright! ©2008-24 libristo.pl Wszelkie prawa zastrzeżonePrywatnieCookies


Konto: Logowanie
Wszystkie książki świata w jednym miejscu. I co więcej w super cenach.

Koszyk ( pusty )

Kup za 299 zł i
zyskaj darmową dostawę.

Twoja lokalizacja: