Renewing Salmon Nation,S Food Traditions / Libristo.pl
Renewing Salmon Nation,S Food Traditions

Kod: 04766299

Renewing Salmon Nation,S Food Traditions

Autor Gary Paul Nabhan

Among all the "food nations" of North America--ranging from Clambake Nation to Chile Pepper Nation--Salmon Nation is the richest in mushrooms, berries, wild roots, fish, and shellfish. Native American traditions are at its core, b ... więcej

50.13

Dostępność:

50 % szansaOtrzymaliśmy informację, że książka może być ponownie dostępna. Na podstawie państwa zamówienia, postaramy się książkę sprowadzić w terminie do 6 tygodni. Gwarancja pełnego zwrotu pieniędzy, jeśli książka nie zostanie zabezpieczona.
Przeszukamy cały świat

Powiadomienie o dostępności

Dodaj do schowka

Zobacz książki o podobnej tematyce

Bon podarunkowy: Radość gwarantowana

Wzór bonu podarunkowegoDowiedz się więcej

Powiadomienie o dostępności

Powiadomienie o dostępności


Akceptacja - Zgłaszając nam chęć otrzymania powiadomienia, akceptujesz warunki Regulaminu

Będziemy sprawdzać dostępność książki za Ciebie

Wpisz swój adres e-mail, aby otrzymać od nas powiadomienie,
gdy książka będzie dostępna. Proste, prawda?

Więcej informacji o Renewing Salmon Nation,S Food Traditions

Za ten zakup dostaniesz 29 punkty

Opis

Among all the "food nations" of North America--ranging from Clambake Nation to Chile Pepper Nation--Salmon Nation is the richest in mushrooms, berries, wild roots, fish, and shellfish. Native American traditions are at its core, but other culinary accents--from Spanish to Japanese--have added to the mix. A project of the Renewing Americas Food Traditions (RAFT) consortium, this book describes over 180 species of local plants and animals--many now at risk, others recovering, and all deserving of recognition--that have formed the basis of food traditions in the Pacific Northwest. To identify the traditional foods of Salmon Nation, RAFT brought together farmers, chefs, fisherfolk, food historians, orchardists, ethnobotanists, conservation activists, nutrition educators, and wild foragers in an unprecedented effort to assess the current state of foods unique to the Pacific Northwest. The result is, for the first time ever, a comprehensive list of the foods that have nurtured the cultures of Salmon Nation over the centuries.

Szczegóły książki

50.13

Ulubione w innej kategorii


250 000
zadowolonych klientów

Od roku 2008 obsłużyliśmy wielu miłośników książek, ale dla nas każdy był tym wyjątkowym.


Paczkomat 12,99 ZŁ 31975 punktów

Copyright! ©2008-24 libristo.pl Wszelkie prawa zastrzeżonePrywatnieCookies


Konto: Logowanie
Wszystkie książki świata w jednym miejscu. I co więcej w super cenach.

Koszyk ( pusty )

Kup za 299 zł i
zyskaj darmową dostawę.

Twoja lokalizacja: