Dining with the Victorians / Libristo.pl
Dining with the Victorians

Kod: 09281915

Dining with the Victorians

Autor Emma Kay

From traditional seaside holiday treats like candy floss, ice cream and fish & chips, to the British fascination for cooking and baking, the Victorian era is one that has shaped British culinary heritage. Victoria's austere attitu ... więcej

85.89

Zwykle: 112.03 zł

Oszczędzasz 26.14 zł

Dostępność:

50 % szansaOtrzymaliśmy informację, że książka może być ponownie dostępna. Na podstawie państwa zamówienia, postaramy się książkę sprowadzić w terminie do 6 tygodni. Gwarancja pełnego zwrotu pieniędzy, jeśli książka nie zostanie zabezpieczona.
Przeszukamy cały świat

Powiadomienie o dostępności

Dodaj do schowka

Zobacz książki o podobnej tematyce

Podaruj tę książkę jeszcze dziś
  1. Zamów książkę i wybierz "Wyślij jako prezent".
  2. Natychmiast wyślemy Ci bon podarunkowy, który możesz przekazać adresatowi prezentu.
  3. Książka zostanie wysłana do adresata, a Ty o nic nie musisz się martwić.

Dowiedz się więcej

Powiadomienie o dostępności

Powiadomienie o dostępności


Akceptacja - Zgłaszając nam chęć otrzymania powiadomienia, akceptujesz warunki Regulaminu

Będziemy sprawdzać dostępność książki za Ciebie

Wpisz swój adres e-mail, aby otrzymać od nas powiadomienie,
gdy książka będzie dostępna. Proste, prawda?

Więcej informacji o Dining with the Victorians

Za ten zakup dostaniesz 50 punkty

Opis

From traditional seaside holiday treats like candy floss, ice cream and fish & chips, to the British fascination for cooking and baking, the Victorian era is one that has shaped British culinary heritage. Victoria's austere attitude after an age of Regency indulgence generated enormous cultural change. Excess and gluttony were replaced with rigid tradition and morally upright values, and Victoria's large family became the centre of the cultural imagination, with the power to begin new traditions. If Queen Victoria's family sat down to turkey on Christmas day, so did the rest of the nation. Emma Kay explores how the wide class divide in the Victorian era created a gulf in the food world. The more destitute would be fed gruel in the workhouses, and the alternative street diet sparked a whole new workforce of 'mudlarks', trotter boilers, food slop traders and sewer 'toshers', to name but a few. Imagine Glastonbury food sellers operating in the porta-loo section, and this might go some way to describing the scene. Wealthy Victorians feasted to excess, but they also struggled with the antithesis of this, with their belief that the control and denial of food were akin to healthy, moral values. Food was a significant part of the Victorians' lives, whether they had too much of it or not enough. The resounding words of Dickens's Oliver with an empty bowl of gruel come to mind: 'Please, sir, I want some more'. Journey through Britain's food history with Emma Kay, and discover the fascinating, gruesome and wonderful culinary traditions of the Victorians.

Szczegóły książki

Kategoria Książki po angielsku Humanities History Regional & national history

85.89

Ulubione w innej kategorii


250 000
zadowolonych klientów

Od roku 2008 obsłużyliśmy wielu miłośników książek, ale dla nas każdy był tym wyjątkowym.


Paczkomat 12,99 ZŁ 31975 punktów

Copyright! ©2008-24 libristo.pl Wszelkie prawa zastrzeżonePrywatnieCookies


Konto: Logowanie
Wszystkie książki świata w jednym miejscu. I co więcej w super cenach.

Koszyk ( pusty )

Kup za 299 zł i
zyskaj darmową dostawę.

Twoja lokalizacja: