Kod: 12874306
"Dzika kuchnia" Lukasza Luczaja laczy w sobie funkcje zielnika i ksiazki kucharskiej. To praktyczny przewodnik po ponad szescdziesieciu dzikich roslinach jadalnych Polski, takich jak: bez, brzoza, chmiel, czosnek niedzwiedzi, czer ... więcej
Wpisz swój adres e-mail, aby otrzymać od nas powiadomienie,
gdy książka będzie dostępna. Proste, prawda?
"Dzika kuchnia" Lukasza Luczaja laczy w sobie funkcje zielnika i ksiazki kucharskiej. To praktyczny przewodnik po ponad szescdziesieciu dzikich roslinach jadalnych Polski, takich jak: bez, brzoza, chmiel, czosnek niedzwiedzi, czeremcha, klon, lopian, pokrzywa, podbial, tatarak i wiele, wiele innych. Kazdy rozdzial wyjasnia, gdzie szukac danego gatunku i jak go rozpoznac, ktore czesci rosliny sa jadalne, podaje informacje na temat okresu zbioru, substancji czynnych i wlasciwosci farmakologicznych rosliny, a takze jej tradycyjnego i wspolczesnego uzytkowania w roznych kulturach. W ksiazce znalazlo sie ponad sto przepisow na roznorodne potrawy, miedzy innymi: krupnik z nasion babki, nalewke z owocow barszczu, pierogi z liscmi bukowymi, japonskie ciasteczka z bylica, rosyjskie powidlo z czeremchy, czysciec blotny po rzepnicku, piwo lopianowe, golabki zawijane w liscie funkii i szwedzka zupe rozana. Ksiazka, bogato ilustrowana zdjeciami i rycinami, wzbogacona zostala o pasjonujace zapiski i rozmyslania autora o miejscu czlowieka w przyrodzie oraz poszukiwaniu natury i ucieczki od cywilizacji.
Kategoria Książki po polsku Kucharstwo. Żywność. Gastronomia Potrawy. Napoje. Żywność Przyprawy
Od roku 2008 obsłużyliśmy wielu miłośników książek, ale dla nas każdy był tym wyjątkowym.
Copyright! ©2008-24 libristo.pl Wszelkie prawa zastrzeżonePrywatnieCookies
Dobre na wszystkich stronach
Koszyk ( pusty )