Kod: 12932281
"Gotowanie, jak kazda inna profesja, opiera sie na wielu fortelach. W Jak to zrobic w kuchni? opisuje swoje spostrzezenia, sposoby na skrocenie czasu wykonywania kuchennych czynnosci i sekrety, ktore poznalem w ciagu czterdziestu ... więcej
Wpisz swój adres e-mail, aby otrzymać od nas powiadomienie,
gdy książka będzie dostępna. Proste, prawda?
"Gotowanie, jak kazda inna profesja, opiera sie na wielu fortelach. W Jak to zrobic w kuchni? opisuje swoje spostrzezenia, sposoby na skrocenie czasu wykonywania kuchennych czynnosci i sekrety, ktore poznalem w ciagu czterdziestu lat spedzonych w kuchni. Staralem sie przekazac tu wiedze, ktora nabylem, prowadzac zajecia dla studentow (a oni sa w stanie popelnic kazdy mozliwy blad) lub poznalem przez przypadek (podczas pracy w restauracjach, gdzie w podbramkowych sytuacjach po prostu trzeba szybko myslec), albo tez powoli uczylem sie, doskonalac powtarzane latami techniki (w niektorych przypadkach dzialo sie to dzien po dniu i rok po roku). Ta zwiezla, ale bogata w tresc ksiazka jest podzielona na podstawowe dzialy, wypelnione podpowiedziami, jak pracowac wydajniej. Mozna tu znalezc pozornie oczywiste sugestie - takie jak zakup fartucha, ktory latwo zawiazac i rozwiazac - ale i mnostwo zaskakujacych rad, na przyklad dlaczego mozna wyrzucic garnek z podwojnym dnem i ruszt do miesa. Jednak wieksza czesc tej ksiazki poswiecona jest odpowiedziom na wszystkie te pytania, ktore zlozyly sie na jej tytul - poczawszy od tego, jak nie spalic masla, jak panierowac kotlety i przechowywac swieze ziola, az po zagadnienie, kiedy powinno sie zastosowac wysoka temperature, a kiedy niska". -James Peterson
Kategoria Książki po polsku Kucharstwo. Żywność. Gastronomia Potrawy. Napoje. Żywność
Od roku 2008 obsłużyliśmy wielu miłośników książek, ale dla nas każdy był tym wyjątkowym.
Copyright! ©2008-24 libristo.pl Wszelkie prawa zastrzeżonePrywatnieCookies
Dobre na wszystkich stronach
Koszyk ( pusty )