Kod: 12900723
Na kartkach "Jerozolimy" Yotam Ottolenghi i Sami Tamimi odkrywaja ekscytujaca kuchnie swojego rodzinnego miasta i jego roznorodnych muzulmanskich, zydowskich i chrzescijanskich spolecznosci. Obaj autorzy urodzili sie w Jerozolimie ... więcej
Wpisz swój adres e-mail, aby otrzymać od nas powiadomienie,
gdy książka będzie dostępna. Proste, prawda?
Na kartkach "Jerozolimy" Yotam Ottolenghi i Sami Tamimi odkrywaja ekscytujaca kuchnie swojego rodzinnego miasta i jego roznorodnych muzulmanskich, zydowskich i chrzescijanskich spolecznosci. Obaj autorzy urodzili sie w Jerozolimie w tym samym roku - Tamimi po arabskiej wschodniej stronie, a Ottolenghi po zydowskiej zachodniej. Ta zachwycajaca ksiazka kucharska przedstawia, z unikalnej, miedzykulturowej perspektywy, 120 przepisow: od nowatorskich dan warzywnych do slodkich, wspanialych deserow. Ottolenghi, ktory jest wlascicielem pieciu restauracji w Londynie i autorem dwoch innych swietnych ksiazek kucharskich, nalezy do najbardziej szanowanych szefow kuchni na swiecie. W "Jerozolimie" polaczyl sily z Samim Tamimi, by stworzyc najbardziej osobista ksiazke kucharska, jaka kiedykolwiek powstala.
Kategoria Książki po polsku Kucharstwo. Żywność. Gastronomia Potrawy. Napoje. Żywność Kuchnia regionalna
Od roku 2008 obsłużyliśmy wielu miłośników książek, ale dla nas każdy był tym wyjątkowym.
Copyright! ©2008-24 libristo.pl Wszelkie prawa zastrzeżonePrywatnieCookies
Dobre na wszystkich stronach
Koszyk ( pusty )