Kod: 12883982
Ksiazka opowiada o meksykanskiej historii z perspektywy kulinarnej, poniewaz gastronomia to jedna z najbardziej charakterystycznych cech kultury Meksyku i zwierciadlo jego historii. Meksyk to kraj roznorodny zarowno geograficznie ... więcej
Wpisz swój adres e-mail, aby otrzymać od nas powiadomienie,
gdy książka będzie dostępna. Proste, prawda?
Ksiazka opowiada o meksykanskiej historii z perspektywy kulinarnej, poniewaz gastronomia to jedna z najbardziej charakterystycznych cech kultury Meksyku i zwierciadlo jego historii. Meksyk to kraj roznorodny zarowno geograficznie - pustynie, doliny, lasy, selwy, gory i wybrzeza - jak i etnicznie; to tej roznorodnosci zawdziecza swe kulinarne bogactwo. Dawne cywilizacje osiadle na terenach dzisiejszego Meksyku udomowily indyka, podjely uprawy wielu gatunkow roslin, takich jak kukurydza, pomidor, fasola, chili, dynia, orzeszki ziemne, awokado, kakao, wanilia , ktore dzis goszcza na stolach calego swiata. W wyniku hiszpanskiej konkwisty meksykanska kuchnia wzbogacila sie o elementy europejskie i nadal, nie tracac swego charakteru, czerpie inspiracje z calego swiata.
Kategoria Książki po polsku Kucharstwo. Żywność. Gastronomia Potrawy. Napoje. Żywność Kuchnia regionalna
Od roku 2008 obsłużyliśmy wielu miłośników książek, ale dla nas każdy był tym wyjątkowym.
Copyright! ©2008-24 libristo.pl Wszelkie prawa zastrzeżonePrywatnieCookies
Dobre na wszystkich stronach
Koszyk ( pusty )