Kod: 12906202
Natura kuchni polskiej Wojciech Modest Amaro Ksiazka wybitnego mistrza kulinarnego - Wojciecha Modesta Amaro - Natura kuchni polskiej to fascynujaca podroz po swiecie nowoczesnej kuchni polskiej opartej na tradycyjnych, wspolcz ... więcej
Wpisz swój adres e-mail, aby otrzymać od nas powiadomienie,
gdy książka będzie dostępna. Proste, prawda?
Natura kuchni polskiej Wojciech Modest Amaro Ksiazka wybitnego mistrza kulinarnego - Wojciecha Modesta Amaro - Natura kuchni polskiej to fascynujaca podroz po swiecie nowoczesnej kuchni polskiej opartej na tradycyjnych, wspolczesnie rzadko uzywanych, produktach. Mistrz Amaro przypomina prawdziwe skarby polskiej natury i podaje przepisy na znakomite i wyrafinowane dania z uzyciem m.in. aronii, agrestu, brzozy, czarnego bzu, czosnku niedzwiedziego, debu, dzikiej rozy, glogu, jalowca, jarzebiny, morwy, pigwy i rabarbaru. Kazdemu z tych skladnikow towarzyszy artystyczne zdjecie oraz przepis. Przepis, ktory podkresla unikalnosc tego skladnika i jego wyjatkowy atut - smak, zapach; wszystko, czym na ogol przemawiaja do naszych zmyslow potrawy. Wojciech Modest Amaro mistrz kulinarny i restaurator. W 2008 wyrozniony przez Miedzynarodowa Akademie Gastronomiczna tytulem "Chef de L'Avenir". W Warszawie otworzyl restauracje Atelier Amaro, ktora w 2013 roku zostala, jako pierwsza restauracja w Polsce uhonorowana gwiazdka Michelin. Jest autorem dwoch ksiazek: Natura kuchni polskiej oraz Kuchnia polska XXI wieku, ktora w 2010 otrzymala nagrode Grand Prix Litterature de la Gastronomique w Paryzu. W 2013 zostal przewodniczacym jury telewizyjnego reality show Top Chef a w 2014 prowadzacym polska edycje programu Hell's Kitchen.
Kategoria Książki po polsku Kucharstwo. Żywność. Gastronomia Potrawy. Napoje. Żywność Kuchnia regionalna
Od roku 2008 obsłużyliśmy wielu miłośników książek, ale dla nas każdy był tym wyjątkowym.
Copyright! ©2008-24 libristo.pl Wszelkie prawa zastrzeżonePrywatnieCookies
Dobre na wszystkich stronach
Koszyk ( pusty )