Jedzenie, napoje i kulinaria w terminologii polskiej i angielskiej / Libristo.pl
Jedzenie, napoje i kulinaria w terminologii polskiej i angielskiej

Kod: 12923436

Jedzenie, napoje i kulinaria w terminologii polskiej i angielskiej

Autor Anna Sancewicz-Klis

Slownik terminow kulinarnych polsko-angielski i angielsko polski. Czesc polsko-angielska zawiera nazwy potraw polskich, wspolczesne i tradycyjne, regionalne i swiateczne, wraz ze skladnikami oraz sposobami przyrzadzania i podawani ... więcej


Niedostępna

Powiadomienie o dostępności

Dodaj do schowka

Zobacz książki o podobnej tematyce

Powiadomienie o dostępności

Powiadomienie o dostępności


Akceptacja - Zgłaszając nam chęć otrzymania powiadomienia, akceptujesz warunki Regulaminu

Będziemy sprawdzać dostępność książki za Ciebie

Wpisz swój adres e-mail, aby otrzymać od nas powiadomienie,
gdy książka będzie dostępna. Proste, prawda?

Więcej informacji o Jedzenie, napoje i kulinaria w terminologii polskiej i angielskiej

Opis

Slownik terminow kulinarnych polsko-angielski i angielsko polski. Czesc polsko-angielska zawiera nazwy potraw polskich, wspolczesne i tradycyjne, regionalne i swiateczne, wraz ze skladnikami oraz sposobami przyrzadzania i podawania. Czesc angielsko-polska to potrawy angielskie, amerykanskie oraz z innych tradycji kulinarnych, ktore zadomowily sie na stale w jezyku angielskim, z opisami ich skladu i sposobu podawania). Ponadto w slowniku znajdziemy m.in. nazwy napojow alkoholowych, bezalkoholowych i koktajli, mies, wedlin, ryb, przyprawy, ziol, rosli leczniczych, nazwy sprzetu, narzedzi, naczyn, urzadzen kuchennych, bielizny stolowej, szkla i wiele innych. Slownik podaje tez przyklady jezyka formalnego i potocznego w kontekscie zachowan i zwyczajow zwiazanych z jedzeniem, obsluga i przyjmowaniem gosci. Anna Sancewicz-Klis jest wspolautorka wydanego przez Poltext Slownika turystyki i hotelarstwa polsko-angielskiego i angielsko-polskiego. Z wyksztalcenia anglistka po UW, wyklada od lat turystyke w szkolach wyzszych. Rzeczoznawca MEN w zakresie podrecznikow do ksztalcenia zawodowego o profilu technik turystyki.

Szczegóły książki

Kategoria Książki po polsku Kucharstwo. Żywność. Gastronomia

Ulubione w innej kategorii


250 000
zadowolonych klientów

Od roku 2008 obsłużyliśmy wielu miłośników książek, ale dla nas każdy był tym wyjątkowym.


Paczkomat 12,99 ZŁ 31975 punktów

Copyright! ©2008-24 libristo.pl Wszelkie prawa zastrzeżonePrywatnieCookies


Konto: Logowanie
Wszystkie książki świata w jednym miejscu. I co więcej w super cenach.

Koszyk ( pusty )

Kup za 299 zł i
zyskaj darmową dostawę.

Twoja lokalizacja: