Kod: 12923436
Slownik terminow kulinarnych polsko-angielski i angielsko polski. Czesc polsko-angielska zawiera nazwy potraw polskich, wspolczesne i tradycyjne, regionalne i swiateczne, wraz ze skladnikami oraz sposobami przyrzadzania i podawani ... więcej
Wpisz swój adres e-mail, aby otrzymać od nas powiadomienie,
gdy książka będzie dostępna. Proste, prawda?
Slownik terminow kulinarnych polsko-angielski i angielsko polski. Czesc polsko-angielska zawiera nazwy potraw polskich, wspolczesne i tradycyjne, regionalne i swiateczne, wraz ze skladnikami oraz sposobami przyrzadzania i podawania. Czesc angielsko-polska to potrawy angielskie, amerykanskie oraz z innych tradycji kulinarnych, ktore zadomowily sie na stale w jezyku angielskim, z opisami ich skladu i sposobu podawania). Ponadto w slowniku znajdziemy m.in. nazwy napojow alkoholowych, bezalkoholowych i koktajli, mies, wedlin, ryb, przyprawy, ziol, rosli leczniczych, nazwy sprzetu, narzedzi, naczyn, urzadzen kuchennych, bielizny stolowej, szkla i wiele innych. Slownik podaje tez przyklady jezyka formalnego i potocznego w kontekscie zachowan i zwyczajow zwiazanych z jedzeniem, obsluga i przyjmowaniem gosci. Anna Sancewicz-Klis jest wspolautorka wydanego przez Poltext Slownika turystyki i hotelarstwa polsko-angielskiego i angielsko-polskiego. Z wyksztalcenia anglistka po UW, wyklada od lat turystyke w szkolach wyzszych. Rzeczoznawca MEN w zakresie podrecznikow do ksztalcenia zawodowego o profilu technik turystyki.
Kategoria Książki po polsku Kucharstwo. Żywność. Gastronomia
Od roku 2008 obsłużyliśmy wielu miłośników książek, ale dla nas każdy był tym wyjątkowym.
Copyright! ©2008-24 libristo.pl Wszelkie prawa zastrzeżonePrywatnieCookies
Dobre na wszystkich stronach
Koszyk ( pusty )